PËRBËRSIT PËR BRUMIN:
150 gr miell
50 gr niseshte
2 lugë sheqeri pluhur pë r pjekje
2 lugë kakao
4 ve
150 gr sheqer
4 lugë ujë
Për mbushjen:
500 gr vishnje
250 ml ujë
70 gr sheqer
2 lugë gjelle niseshte
500 ml ajkë e ambël
50 gr sheqer
Vetë qitën në një enë dhe bashkë me sheqerin dhe ujin rrahën ne shpejtësinë më të madhe te mikserit per 2-3 minuta. Pastaj shtohët mielli bashkë me pluhur e kakao, duke u përzier ngadalë . Në tepsinë të shtruar me letër për pjekje e të lyer me yndyrë , brumi qitët e piqet 25-30 minuta ne tem. 190°c
Prëgaditja e qershive:
Qershitë , lahën, u heqën farat, dhe bashkë me sheqerin e ujin qitën e zihën për 2-3 minuta. Pastaj shtohët niseshtja e përzier me 2 lugë gjelle ujë , dhe pas një minuti zierje, qershitë heqën nga zjarri, dhe lehen te ftohen.
Brumi i pjekur, e i ftohur, ndahët ne mes, shtresa e parë lyhet me qershi, pastaj qitët shtresa e dytë dhe torta mbulohët me ajkën e rrahur, duke u dekoruar sipas deshire.
No comments:
Post a Comment