Një recetë pak më ndryshe se si të përgatiten krofnet me çokollatë. Shpresojmë ta pëlqeni. Për çdo paqartësi mos hezitoni të na pyesni përmes komenteve.
Përbërësit
…për brumë: - 6 vezë
- 150 g gjalpë
- 200 g miell i butë
- 2,5 di ujë
- 1 lugë gjelle kakao
- kripë
…për krem: - 1 litër qumësht
- 100 g niseshte,
- 1 lugë gjelle xhelatinë
- 4 të verdhë të vezëve
- 200 g sheqer
- 100 g çokollatë për zierje
- 2 pudingë vanilje
- 250 g margarinë
- 5 dl shtalpë e ëmbël
Brumi
- Në tenxhere të përshtatshme bashkohen uji dhe gjalpi, shtohet pakët kripë dhe zihet derisa të vlojë uji.
- Shtohet mielli, përzihet mirë me qëllim që të fitohet masë kompakte dhe hiqet nga zjarri.
- Të bardhtë e vezëve ndahen nga të verdhtë dhe të bardhtë tunden derisa të fitohet një shkumë e trashë. Pastaj bashkohen me të verdhtë e vezëve dhe përzihen ngadalë.
- Masës së nxehtë i shtohen kakao, përzierja nga vezët dhe përzihet ngadalë. Në tavë shtrihet letër për pjekje dhe me një lugë çaji vendosen grumbuj të vegjël të brumit, 5 centimetra në largësi nga njëri-tjetri. Piqen, derisa të skuqen, në furrën e nxehtë në 200 gradë Celsius. Krofnet e pjekura ftohen dhe priten përgjysmë.
Kremi
- Në enë të përshtatshme bashkohen qumështi, të verdhtë e vezëve, sheqeri, niseshteja, 2 pudingë të vaniljes dhe xhelati na. Të gjitha përzihen mirë. Zihen në temperaturë mesatare, duke përzier gjatë tërë kohës, derisa të fitohet dendësia e dëshiruar.
- Masës së ftohur i shtohen margarina dhe çokollata e shkrirë dhe tunden me mikser.
- Shtalpa e ëmbël tundet me mikser derisa nga ajo të fitohet një krem pana e trashë.
Finalizimi
- Pjesa e poshtme e krofnes mbushet me kremin nga çokollata, me ndihmën e shiringës së kuzhinës.
- Përmbi të shtrihet krem pana nga shtalpa e ëmbël dhe e tëra mbulohet, si kapak, me gjysmën tjetër të krofnes. Dekorohet me kremin nga çokollata ose pana.
No comments:
Post a Comment