Sunday, 19 January 2014

Patate te pjekura dhe te mbushura

Përbërësit

  • Patate te pjekura, të ftohura pak
  • Gjalpë i shkrirë
  • kripë dhe piperë i zi i bluar
  • djathë i copëtuar kaqkavall ose ndonjë lloji qe ju pëlqen juve.
  • Mbushja; zgjidhni qfarë të dëshironi si pershembull perime presh, proshutë speca te grira etj.
Furrën e ngrohim paraprakisht në 250 gradë.
Prejmë në fetë një shtresë nga pjesa e sipërme e seciles patate. Përdorni një lugë për të larguar fetat nga brenda edhe jashtë, duke lënë një shtresë te hollë ne patate . Pjeset e patates te larguara nga mbrenda mund ti perdorni per pire ose ndonje gatim tjeter.
Me furçë lyejm brenda çdo patate me gjalpë te shkrirë dhe me pak kripë dhe piper. E mbushim me një shtresë djathë te copëtuar në çdo patate dhe pastaj shtoni mbushjen sipas dëshirës (me perime, mish proshute,presh etj) Plotësoni çdo patate rreth 3/4 e plotë. Theni një vezë në çdo patate. Shtoni pak pak më tepër kripë dhe piper,dhe nje shtres me djathë shtesë nese deshironi.
Vendosni patatet në një fletë pjekje pjekni ato për rreth 20 minuta.Ndjekni udhezimet si ne foto me poshte.

No comments:

Post a Comment