Përbërësit
- 1 kg. miell
- 500ml. ujë (dy gota e gjysmë)
- 200gr. yndyrë (tlyn ose vaj,ose të pëzira)
- 1 lugë (gjelleje) kripë
- 1kg. spanaq
- 100gr. djath
- 5 lugë (gjelleje) kos
- 1 vezë
- 2-4 qepë të reja
- 1 lugë (gjelleje) kripë
Pastaj duke i permillur i hapim kuleçtë me thollus. Petët i reshtojmë një mbi një duke i lyer me nga një lug yndyrë, i ndajmë në dy katmerë me nga nëntë petë. Njërin katmer e shtrijmë mbi tepsinë e lyer me pak yndyrë, ia shtojmë yçin ( përzierjen e spanaqit të grirë dhe kryposur, djathin,vezën, kosin dhe si pas dëshires qepët).Katmerin tjetër e qesim sipër spanaqit dhe e formojmë rrethin e pites duke i bashkuar skajët e dy katmerëve, pastaj ia shtojmë yndyrën e mbetur dhe pitën e përfunduar e fusim në furrë të nxehtë. Pitja pjeket për 40 -50 min. në temperature prej 250 c. dhe serviret me kos.
No comments:
Post a Comment