Përbërësit
- 1 ¾ filxhanë me miell.
- ½ lugë caji, kripë
- 1 lugë caji sodë e bukës
- ½ e filxhanit, gjalpë i butë
- ½ e filxhanit, sheqer i bardhë
- ½ e filxhanit, gjalpë kikirikësh
- ½ e filxhanit sheqer i kaftë.
- 1 vezë e tundun
- 1 lugë caji ekstrakt vanile.
- 2 lugë supe qumësht
- 40 cokollada me gjalpë kikirikësh minjatura
Përziji së bashku, gjalpin, sheqerin, gjalpin e kikirikëve dhe sheqerin e kaftë deri sa të zbutet. Të tunden brenda, veza, vanilia dhe qumështi. Shtoje edhe masën e bërë nga mielli dhe përziji mirë. Formësoji në 40 topa dhe vendose secilën në tepsin me forma për mafinsa.
Pjeki në 375 gradë për rreth 8 minuta/ largoje tepsinë nga furra dhe shpejt cokolladat në secilin top. Të ftohen dhe me kujdes të largohen nga tepsia.
Të gatshme për tu servuar… ju bëftë mirë
No comments:
Post a Comment