Friday 13 December 2013

Club Sandwich

Club Sandwich, emri i plote i se cilit eshteClubHouse Sandwich,eshte nje nga sanduiÇet me te njohura dhe me te pelqyera edhe ne vendin tone. Ideal per tu servirur ne nje darke joformale mes miqsh, apo edhe per tu marre me vete ne ndonje piknik.
Perberesit per 4 persona :
  • 12 feta buke per tost (pancarrè) (3/person)
  • 4 feta fileto te holla pule (1/person) ose 12 feta proshute pule/gjel deti (3/person)
  • 12 feta panÇete (3/person)
  • 3 domate te medha
  • 8 gjethe sallate jeshile (2/person)
  • 150gr majoneze
  • 50gr gjalp ne temperature ambjenti
  • patate te skuqura si garniture (fakultative)
Presim domatet ne feta te holla dhe i leme ne nje ane. Lajme gjethet e sallates, i fshijme mire me letra kuzhine dhe i leme edhe keto ne nje ane. Vendosim per tu pjekur ne grile ose ne nje tigan pa yndyre fetat e panÇetes derisa te rezultojne krokante. Te njejten gje bejme edhe me filetot e pules ose fetat e proshutes se pules.
I lyejme me pak gjalp fetat e bukes per tost dhe i vendosim ne paisjen e tostit per tu thekur per rreth 5 minuta, apo brenda ne furre te parangrohur ne 100°C per te njejten kohe; fetat e bukes duhet vetem te marrin ngjyre, dhe jo te thahen.
Pasi fetet e bukes jane pjekur, fillojme me pregatitjen e sanduiÇit: lyejme me majoneze feten e pare te bukes, vendosim mbi te sallaten jeshile, fetat e proshutes ose filetos se pules dhe disa feta domate. E mbyllim shtresen e pare me nje fete tjeter buke te lyer me majoneze. Siper saj vendosim nje tjeter gjethe sallate jeshile, fetat e pancetes se pjekur dhe disa feta domate. E mbyllim se fundi club sandwich me nje fete tjeter buke duke ushtruar pak presion.
Me ndihmen e nje thike te mprehte, e ndajme ne 4 pjese te barabarta duke patur kujdes te mos dale mbushja. I vendosim ne nje pjate te ceket si ne figure, shoqeruar me patate te skuqura.
*Keshille: Club Sandwich-it mund ti shtojme edhe veze te ziera te prera ne feta, feta te holla djathi, pak ketchup apo disa pika tabasko.

No comments:

Post a Comment