- 100 grame gjalpe
- 3 luge sheqer
- 2 luge kakao
- 100 grame cokollate per zierje
- 300 grame kekse te bluar
- 50 grame arra te bluara
- 50 grame arra te grimcuara
- 2 decilitra qumesht
- 4 decilitra qumesht
- 1 puding vanilje
- 100 grame gjalpe
- 3 luge sheqer
Udhezimet
- Cokollata shkrihet ne avull.
- Ne ene te pershtatshme tunden gjalpi e sheqeri dhe u shtohet cokollata e shkrire.
- Ne ene te vecante bashkohen kekset e bluar, qumeshti, kakao, arrat e bluara dhe arrat e grimcuara dhe te gjitha perzihen mire.
- Masa me kekse te bluar bashkohet me masen e cokollates dhe perzihet mire, me qellim qe te fitohet mase kompakte.
- Ne nje tenxhere te vogel derdhen 3 decilitra qumesht, shtohet sheqer dhe qumeshti vlohet.
- Ne qumeshtin e mbetur shtohet pluhuri per puding, tundet dhe derdhet ne qumeshtin e vluar. Te gjitha zihen ne temperature mesatare, duke perzier gjate tere kohes, derisa te trashet masa.
- Pudingu i gatshem lihet te ftohet, pastaj i shtohet gjalpi dhe tundet me mikser.
- Ne kallep drejtkendesh derdhet masa per kore dhe rrafshohet mire. Pastaj shtrihet njetrajtshem kremi i pergatitur me puding.
- Cokollata shkrihet me pak gjalpe dhe me 2 luge uje. Kjo shkrirje derdhet permbi embelsire dhe lihet ne frigorifer per tu shternguar. Embelsira e ftohur mire pritet ne katrore
Nese nuk keni kallep drejtkendesh, embelsira mund te pergatitet edhe ne tave te rendomte.
No comments:
Post a Comment