Monday, 7 April 2014

Pallaqinka

Përbërësit:
5 veze,
gjysme litre qumesht (ne mungese te qumeshtit vetem uje),
pak kripe,
sheqer vanileje,
1 filxhan kafeje vaj,
400 gram miell.

Udhëzimet:


Se pari tunden vezet pastaj shtohen: qumeshti, vaji, kripa, sheqeri i vaniles e mielli dhe tunden te gjitha. Tigani per pallaqinka, pasi ngrohet me pare, lyhet me pak vaj. Pastaj, e hedhim pak brume aq sa te krijohet nje pete e holle me trashe si prej 1mm. Pallaqinkat piqen ne te dyja anet. Keshtu vazhdon derisa te harxhohet i tere brumi.

Pallaqinkat mund te lyhen sipas zgjedhjes: me mermelat, me mjalte, me djathe etj. I mbeshtjellim ne forme roleje dhe i vendosim ne pjate.

Shërbehet për: 4 persona

Koha: 25 min

No comments:

Post a Comment