Saturday, 19 April 2014

Djath i bardhë

Djathi I bardh -  fitohët nga qumështi I lopës, deles apo I dhisë. Prej koëhrave të mëhërëshme gjër me sot djathi nuk mungonte në sofrat tona.


Përbërësit:

  • 3-5l qumësht
  • 1-2 lugë gjelle tharmë djathi
  • Kripë


Udhëzimet :

Qumshtit të vakët I hedhim 1-2 lugë tharmë djathi dhe pasi që fermentohet e hedhim në nape (cedillë) qe të kullohet. Pasi qe e lëshon hirrën, cedillën me shlirrë e vendosim në një drrasë siper cilës I vejmë një petë guri për të marë formën e shtypur. Djathin e njomë e prejmë në copëza të cilat I kryposim dhe I rreshtojmë në shekë(kacë). Në disa treva tona djathi I bardhë është zënë edhe pa tharmë djathi por vetëm me shllirë.

No comments:

Post a Comment