Monday, 3 March 2014

Torte me arra te grira dhe cokollate

Përbërësit:

  • 150gr arra të grira,
  • 150gr thelpinj arrash,
  • 200gr çokollatë për gatim,
  • 1ve,
  • 1 lugë reçel kajsie,
  • 50gr rrush i thatë,
  • 200gr sheqe pluhur.

Përgaditja :

Në tavolinë i coptojmë arrat, dhe i vëmë në një enë,. Në enë shtojmë çokollatë të grirë në rende, sheqerin pluhur dhe rrushin e thatë. E shtojmë edhe të bardhën e vezës dhe përziejmë me mikser derisa të fitojmë një masë homogjene. Gjysmën e masës e vëmë mbi tavë për pjekje, të kthyer nga prapa. Masën e rrafshojmë dhe e lëmë të ftohet. Çokollatëne mbetur e thyejmë në copë dhe e shkrijmë në avull. Shtojmë edhe vaj, që çokollata të fitojë shkëlqim. Çokollatën e shkrirë e hedhim mbi masën dhe e shpërndajmë nëpër tërë sipërfaqën. Pastaj, minjon embëlsirën e presim në kube.
Serviret në temperaturë prej 10 deri 12 gradë. 20 min.

No comments:

Post a Comment