4 portokalle ,
350 gr miell +50 gr niseshte ,
3 veze ,
200 gr sheqer i kuq ,
150 gr gjalp ,
100 ml qumesht ,
1 pako fryres embelsirash ,
pak kripe ,
Per shurupin:
lengun e 1 portokalli ,
150 gr sheqer,
karajfil per arome .
Pergatitja:
Hedhim te gjithe perberesit ne nje ene te madhe , grijm lekuren e 2 portokalleve , vetem pjesen e siperme te portokallit , shtrydhim lengun e 3 portokalleve dhe e hedhim te perberesit , i perziejme mire , e hedhim brumin ne tepsi te shtruar me leter kuzhine dhe e fusim te piqet ne 150 ° per 50 min ,nderkoh shtrydhim portokallin e mbetur ,e hedhim ne nje tenxhere te vogel i hedhim 150 grm sheqer ,dy dege te vogla karajfil dhe e leme te zieje ngadale deri sa te trashet. Heqim kekun nga furra, e vendosim ne nje pjate dhe siper i hedhim shurupin e portokallit
lengun e 1 portokalli ,
150 gr sheqer,
karajfil per arome .
Pergatitja:
Hedhim te gjithe perberesit ne nje ene te madhe , grijm lekuren e 2 portokalleve , vetem pjesen e siperme te portokallit , shtrydhim lengun e 3 portokalleve dhe e hedhim te perberesit , i perziejme mire , e hedhim brumin ne tepsi te shtruar me leter kuzhine dhe e fusim te piqet ne 150 ° per 50 min ,nderkoh shtrydhim portokallin e mbetur ,e hedhim ne nje tenxhere te vogel i hedhim 150 grm sheqer ,dy dege te vogla karajfil dhe e leme te zieje ngadale deri sa te trashet. Heqim kekun nga furra, e vendosim ne nje pjate dhe siper i hedhim shurupin e portokallit
No comments:
Post a Comment