Saturday 30 November 2013

Biskota Hollandeze

Brumi:
- 200 gr miell
- 100 gr bajame te grira pa cipe
- 80 gr sheqer pluhur
- Vanilje
- 1 luge kafeje kanelle
- 1 maje buke sode buke
- 1 veze
- 200 gr gjalpe ose margarine
- 150 gr marmalade kajsie

Pergatitja:
- Perzihet mielli me bajamet, sheqerin, vaniljen, kanellen dhe sodden.
- Zihet shpejt brume me ane te vezes dhe copezave te gjalpit.
- Brumi I pergatitur mbeshtillet ne nje qese plastmasi dhe lihet ne frigorifer per 1 ore.
- Hapet brumi ne pete me trashesi 3 mm dhe pritet ne forma vezake 3 X 5 cm.
- Biskotat vendosen ne tave mbi nje leter pjekjeje dhe piqen per 12 minuta ne furren e ngrohur me pare ne 175 grade.
- Lihen te ftohen. Gjysmat e tyre lyhen me marmalade. Bashkohen dy e nga dy.

No comments:

Post a Comment